Amigio Maassluis loopt na 8-1 zege verder uit

Westend Zaandam wint topper in Eredivisie Snooker van Sportcentrum Utrecht

02 februari 2020

Met een 8-1 overwinning thuis in Maassluis heeft Amigio zijn leidersplaats in de KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020 zaterdag 1 februari verder verstevigd. InterConnect De Dieze uit Den Bosch was dit keer het lijdend voorwerp. Aangezien nummer twee Sportcentrum Utrecht met 6-3 verloor op bezoek bij titelverdediger Westend Zaandam, is het gat tussen Amigio en de eerste achtervolger nu al 19 punten.

 

 

Met het basistrio René van Rijsbergen, Ameer Baksh en Amar Chedoe aan de aftrap, bleek er voor Amigio geen vuiltje aan de lucht in de elfde speelronde. Mario Veltman en Nick Tielemans konden namens InterConnect De Dieze geen vuist maken. Berry Franssen redde de Bossche eer door met 3-1 van Baksh te winnen en slechts met 2-3 van Chedoe te verliezen. Voor Amigio wordt de kans op herovering van de vorig seizoen aan Westend verloren landstitel steeds waarschijnlijker.

 

 

Westend Zaandam won thuis wel ruimschoots van Sportcentrum Utrecht, dat zonder kopman Roy Stolk speelde. Sebastiaan Kan en Jack Bruins scoorden beiden drie op drie tegen de gasten Martin Brinks, Alex Lely en Feylin Janssen. Alleen Michael Chung kende geen gelukkige dag bij de thuisploeg. Hij verloor met 0-3 van Brinks en Lely en met 2-3 van Janssen. Sportcentrum Utrecht blijft wel tweede, Westend staat vierde.

Daar tussenin op plaats drie staat nog altijd Vlaardingen, na de bliksemstart van dit seizoen. De uitwedstrijd bij HOB Nijmegen werd echter met 6-3 verloren door de Zuid-Hollanders. Jeroem Meeus won zijn drie partijen namens Vlaardingen tegen het HOB-trio Freek Bettonviel (3-2), David O'Halloran (3-2) en Peter Phoelich (3-0). Marinus Teerling en René Tinge verloren echter al hun partijen, al ging dat voor beiden tegen Phoelich in een vijfsetter. Teerling verloor ook van Bettonviel met 2-3. HOB Nijmegen doet dankzij deze winst de negende plaats over aan InterConnect De Dieze, dat nu in de degradatiezone staat.

Snooker Utrecht blijft tiende en laatste, al weerde het zich thuis dapper tegen Final Touch Amsterdam, dat met 4-5 kwam winnen in Vleuten. Kendrew Oei was de sterke man bij de bezoekers met drie zeges om Eddie Bongers, Mike van Voorst en Mark Koppert. Van Voorst won echter wel van Frans Veling en Shahzeb Kamal. Veling versloeg Bongers en verloor van Koppert, bij Kamal ging het juist andersom. Final Touch staat nu zevende, net boven HOB Nijmegen.

in de middenmoot kwam Mediacaster Cue Action Groningen met 5-4 winnen bij Snookerij Leiden. De noordelingen staan daardoor nu net in het linkerrijtje: vijfde, met 1 punt meer dan de Leidenaren. Xander van Rossem scoorde drie op drie voor de thuisploeg met zeges over Dennis van der Zee, Raymond Huisman en Peter Rath. Rogier van der Kamp verloor echter al zijn partijen. Het vierde Leidse punt kwam van Monfils, tegen Rath. Van der Zee en Huisman legden met hun winst op Van der Kamp en Monfils de basis voor de Groningse eindzege, Rath pakte het vijfde punt.

 

 

11e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, zaterdag 1 februari 2020

Amigio Maassluis - InterConnect De Dieze Den Bosch 8-1

HOB Nijmegen - Vlaardingen 6-3

Snooker Utrecht I Vleuten - Final Touch Amsterdam 4-5

Westend Zaandam - Sportcentrum Utrecht 6-3

Snookerij Leiden - Mediacaster Cue Action Groningen 4-5

 

Stand

1. Amigio Maassluis 11-76

2. Sportcentrum Utrecht 11-57

3. Vlaardingen 11-53

4. Westend Zaandam 11-52

5. Mediacaster Cue Action Groningen 11-49

6. Snookerij Leiden 11-48

7. Final Touch Amsterdam 11-44

8. HOB Nijmegen 11-43

9. InterConnect De Dieze Den Bosch 11-39

10. Snooker Utrecht I Vleuten 11-34

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto's ©Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online