Amigio loopt uit na zege op Enshore CA Groningen

Westend Zaandam wint topper bij InterConnect De Dieze

08 januari 2018

Amigio uit Maassluis heeft zaterdag 6 januari in de achtste ronde van de KNBB eredivisie snooker thuis met 8-1 gewonnen van Enshore Cue Action Groningen en daarmee zijn leiderspositie verstevigd. Westend Zaandam, dat met 6-3 de topper uit bij titelverdediger InterConnect De Dieze in Den Bosch ging winnen, volgt nu op drie punten van Amigio.

Rene van Rijsbergen won namens Amigio met 3-0 van zowel Dennis van der Zee als Don Ruiter, maar had wel de nodige moeite met Ronald Rennen, die pas bij 3-2 boog voor de veelvoudig landskampioen. Arya Sohrabi won ook drie keer. Ameer Baksh redde het nog wel met 3-2 tegen Don Ruiter, maar moest met 1-3 zijn meerdere erkennen in Van der Zee, die zo de Groningse eer redde.

Westend Zaandam haalde het bij kampioen InterConnect De Dieze met 6-3, voor de helft gerealiseerd door voormalig NK-winnaar Richard van Leeuwen, die Joris Maas, Nick Tielemans en Remko Boselie alle drie over de knie legde. Joris Maas won wel met 3-0 van Sebastiaan Kan en Jack Bruins. Nick Tielemans pakte het derde Brabantse punt tegen Bruins. Boselie kwam als enige niet tot winst. Westend blijft op drie punten achterstand in het spoor van Amigio, voor De Dieze groeit de kloof fors.

De stadsderby tussen Snooker Utrecht en Sportcentrum Utrecht werd met 5-4 gewonnen door de thuisploeg. Jasha Kiers en Mark Koppert wonnen beiden twee keer in eigen huis, maar verloren respectievelijk van Rene Dikstra en Jerom Meeus. Michel de Sain versloeg Feylin Janssen en veroverde zo het vijfde punt voor de eredivisiedebutant. Dikstra en Meeus pakten de vier punten voor de bezoekers.

Onderin het rechter rijtje won HOB Nijmegen met 6-3 van Vlaardingen. Freek Bettonviel bleef in eigen club ongeslagen tegen Rene Tinge, Bram Hofland en Rob van Veenendaal. Peter Phoelich verloor alleen van Tinge, terwijl de Zeeuw Atong Wu juist van Tinge won. Hofland en Wu scoorden beiden voor Vlaardingen door Wu te vloeren. HOB Nijmegen staat wel op degradatieplaats negen, Vlaardingen is tiende en laatste.

Final Touch verloor thuis in Amsterdam met 4-5 van het bezoekende Snookerij Leiden. Beide ploegen daarmee ook in de tweede helft van de stand, waar de verschillen klein zijn.

 

8e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 6 januari 2018

Amigio Maassluis - Enshore CA Groningen 8-1

InterConnect De Dieze Den Bosch - Westend Zaandam 3-6

Snooker Utrecht - Sportcentrum Utrecht 5-4

HOB Nijmegen - Vlaardingen 6-3

Final Touch Amsterdam - Snookerij Leiden 4-5

 

Stand

1. Amigio Maassluis 8-55

2. Westend Zaandam 8-52

3. InterConnect De Dieze Den Bosch 8-40

4. Sportcentrum Utrecht 8-34

5. Enshore CA Groningen 8-32

6. Snookerij Leiden 8-31

7. Snooker Utrecht 8-30

8. Final Touch Amsterdam 8-30

9. HOB Nijmegen 8-29

10. Vlaardingen 8-27

 

Tekst: Peter de Brie

Competitie Snooker
Volg ons online