Amigio legt basis voor landstitel in eredivisie snooker

Westend moet op slotdag met 7-2 zien te winnen bij Amigio

22 april 2018

Amigio Maassluis heeft zaterdag 21 april een stevige basis gelegd voor de landstitel in de KNBB eredivisie snooker. Uit bij Enshore Cue Action Groningen met werd 8-1 gewonnen. Aangezien concurrent Westend Zaandam 'slechts' met 6-3 won van titelverdediger InterConnect De Dieze, telt Amigio nu 5 punten voorsprong op Westend. Dat moet op slotdag 2 juni met 7-2 zien te winnen op bezoek bij Amigio.

De Bredase Amigio-kopman Rene van Rijsbergen won ruim zijn drie partijen tegen Bas Verviers, Rik van Winsum en Dennis van der Zee. Arya Sohrabi haalde ook drie uit drie, maar had tegen Verviers en Van Winsum wel vijf frames nodig, beide keren 3-2. Amar Chedou pakte twee matchpunten voor Amigio, ook tweemaal 3-2 tegen Van Winsum en Verviers. Hij verloor met 3-0 van Van der Zee.

Westend Zaandam haalde het thuis met 6-3 van regerend landskampioen InterConnect De Dieze uit Den Bosch. Sebastiaan Kan, Jimmy Cai en voormalig NK-winnaar Richard van Leeuwen wonnen weliswaar alle drie van Ivo Kraus en Mario Veltman, maar verloren ook elk van Joris Maas, al was dat in alle gevallen in een decider: drie keer 3-2 voor Maas.

Door de 8-1 zege van Amigio en de 6-3 winst van Westend, heeft Amigio op de slotdag aan drie punten genoeg om de titel te pakken. Westend heeft weliswaar al haar 17 wedstrijden gewonnen, maar met minder ruim verschil dan Amigio dat 15 van haar 17 duels winnend afsloot. Westend moet dus uit bij Amigio met 7-2 zien te winnen om alsnog haar eerste landstitel te pakken.

 

 

Sportcentrum Utrecht lijkt zeker van de derde plaats na een 8-1 zege in de derby tegen Snooker Utrecht, dat daarmee officieel gedegradeerd is. Roy Stolk won zijn drie partijen tegen Django den Hartog, Patrick Terlou en Mark Koppert. Rene Dikstra won ook drie keer, maar had daar twee keer een 3-2 voor nodig. Martin Brinks veroverde twee matchpunten met een 3-2, maar verloor met 2-3 van Koppert. Snooker Utrecht degradeert na één seizoen weer uit de eredivisie.

Vlaardingen hield de hoop op behoud nog levend door thuis directe concurrent HOB Nijmegen met 6-3 te verslaan. Nederlands kampioen Raymon Fabrie uit Rotterdam dook voor het eerst in lange tijd nog eens op in de eredivisie en won, net als Bredanaar Brian Beekers en Bo Speyer twee partijen. De Zeeuw Frans Diepstraten versloeg echter zowel Beekers als Fabrie met 3-2 en David O'Halloran klopte Speyer met 3-0. Vlaardingen heeft nu 58 punten, HOB Nijmegen 62. Vlaardingen reist op de slotdag af naar het al gedegradeerde Snooker Utrecht. HOB Nijmegen moet op de veilige achtste plaats zien te blijven via een thuiswedstrijd tegen Snookerij Leiden.

Snookerij Leiden zelf won met 5-4 van Final Touch en blijft zo vierde in de stand. Xander van Rossem en Wim Monfils wonnen beiden van Peter de Vries en Shahzeb Kamal, maar verloren van Jur Kous, die ook Martijn Verzaal vloerde. Verzaal klopte wel De Vries, maar redde het niet tegen Kamal. Final Tocuh deelt nu de vijfde plaats met Enshore CA Groningen.

 

 

17e speelronde KNBB eredivisie snooker, 21 april 2018

Enshore CA Groningen - Amigio Maassluis 1-8

Westend Zaandam - Final Touch Amsterdam 6-3

Sportcentrum Utrecht - Snooker Utrecht 8-1

Snookerij Leiden - Final Touch Amsterdam 5-4

Vlaardingen - HOB Nijmegen 6-3

 

Stand

1. Amigio Maassluis 17-119

2. Westend Zaandam 17-114

3. Sportcentrum Utrecht 17-81

4. Snookerij Leiden 17-75

5. Final Touch Amsterdam 17-69

6. Enshore CA Groningen 17-69

7. InterConnect De Dieze Den Bsoch 17-68

8. HOB Nijmegen 17-62

9. Vlaardingen 17-58

10. Snooker Utrecht 17-50

 

18e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 2 juni 2018

Amigio Maassluis - Westend Zaandam

InterConnect De Dieze Den Bosch - Sportcentrum Utrecht

HOB Nijmegen - Snookerij Leiden

Snooker Utrecht - Vlaardingen

Final Touch Amsterdam - Enshore CA Groningen

 

Tekst: Peter de Brie

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online