Amigio halfweg KNBB Eredivisie Snooker op titelkoers

Vlaardingen wint topper van Westend, Stolk maakt 134 voor SPC Utrecht

05 januari 2020

Amigio Maassluis ligt na 9 van de 18 speelronden in de KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020 op koers om de titel die het vorig seizoen moest laten aan Westend Zaandam te heroveren. Thuis tegen hekkensluiter Snooker Utrecht won Amigio zaterdag 4 januari met 9-0 en leidt nu in de stand met 13 punten voorsprong op Vlaardingen, dat zondag 5 januari thuis met 5-4 de topper tegen Westend binnen wist te halen. 

 

 

Amigio stond na zes speelronden nog maar 2 punten voor op Westend, 3 op Snookerij Leiden en 6 op Sportcentrum Utrecht en Vlaardingen. Na 7-2 zeges op Westend en Snookerij groeide de voorsprong al, de maximale 9-0 tegen het gepromoveerde Snooker Utrecht schudt de kaarten nog wat verder in het voordeel van de ploeg uit Maassluis. René van Rijsbergen, Ameer Baksh en Amar Chedoe gaven niets cadeau aan Michel de Sain, Mark Koppert en de debuterende Banotpal Chakraborty uit India. Koppert verzette zich wel stevig, hij verloor met 2-3 van zowel Van Rijsbergen als Baksh.

Sportcentrum Utrecht won thuis met 6-3 van Mediacaster Cue Action Groningen. Roy Stolk legde weer eens een foutloos parcours af met drie afgetekende zeges op Rik van Winsum, Peter Rath en Dennis van der Zee, die als enige één frame van de multi-NK-winnaar wist af te snoepen. Tegen Van Winsum toonde Stolk nog eens zijn capaciteiten als breakbuilder met een 134 total clearance.

 

 

Final Touch Amsterdam gaf thuis Snookerij Leiden goed partij, maar moest de winst toch met 4-5 aan de bezoekers laten. Mischa Francesco bleek dit keer de sterke man bij de thuisploeg, hij scoorde drie op drie tegen Remco Bonnet, Martijn Verzaal en Xander van Rossem. Frans Veling wist ook te winnen van Verzaal, maar de overige partijen vielen stuk voor stuk in Leidse handen. Amsterdammer Kendrew Oei verloor drie keer, al was dat telkens met 2-3.

HOB Nijmegen hield thuis met 6-3 InterConnect De Dieze Den Bosch onder de duim. Freek Bettonviel, Peter Phoelich en David O'Halloran haalde elk twee zeges binnen. Opmerkelijk was dat zowel Bettonviel als Phoelich van de huidige Nederlands kampioen Joris Maas wist te winnen. Dit HOB-duo boog wel het hoofd voor Berry Franssen, in beide gevallen met 2-3. Maas won wel van O'Halloran, Remko Boselie bleef puntloos aan Bossche zijde.

Zo blijft HOB Nijmegen (3 punten achter Mediacaster CA Groningen) zevende in de stand met 37 punten, InterConnect De Dieze staat achtste met 33. Daaronder, in de degradatiezone, heeft Final Touch de rest van het rechter rijtje nog in zicht met 32 punten. Voor Snooker Utrecht is de situatie halverwege de competitie nog niet hopeloos, maar met 25 punten is er wel veel werk aan de winkel om lijfsbehoud te bewerkstelligen.

De topper tussen Vlaardingen en Westend werd niet zaterdag gespeeld, maar zondag 5 januari. Bo Speyer won van Simon Reuter en Michael Chung, Jerom Meeus versloeg Chung en Wellington Lie. Raymon Fabrie, doorgaans de grootste puntenpakker voor Vlaardingen, versloeg Lie, maar moest buigen voor Chung en in zijn slotmatch ook voor Reuter die met 2-3 een zwaarbevochten zege claimde. Lie won van Speyer, Chung klopte behalve Fabrie ook Meeus.

Vlaardingen staat nu tweede op 13 punten van Amigio, Sportcentrum Utrecht volgt op 14, Westend en Snookerij Leiden op 15. De tiende speelronde staat voor zaterdag 18 januari op het programma.

 

9e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, zaterdag 4 januari

Amigio Maassluis - Snooker Utrecht I Vianen 9-0

Sportcentrum Utrecht - Mediacaster Cue Action Groningen 6-3

Final Touch Amsterdam - Snookerij Leiden 4-5

HOB Nijmegen - InterConnect De Dieze Den Bosch 6-3

 

9e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020, zondag 5 januari 

Vlaardingen - Westend Zaandam 5-4

 

Stand KNBB Eredivisie Snooker na 9 speelronden

1. Amigio Maassluis 9-59

2. Vlaardingen 9-46

3. Sportcentrum Utrecht 9-45

4. Westend Zaandam 9-44

5. Snookerij Leiden 9-44

6. Mediacaster Cue Action Groningen 9-40

7. HOB Nijmegen 9-37

8. InterConnect De Dieze Den Bosch 9-33

9. Final Touch Amsterdam 9-32

10. Snooker Utrecht 9-25

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto Rene van Rijsbergen ©Corné Kuijpers; archieffoto Roy Stolk ©Jan Rosmulder

 

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online