Amigio en Westend verzuimen elkaar pijn te doen

Amigio Maassluis en Westend Zaandam blijven elkaar in wurggreep houden om landstitel in KNBB Eredivisie Snooker

08 april 2018

Amigio Maassluis en Westend Zaandam blijven elkaar in een wurggreep houden om de landstitel in de KNBB eredivisie snooker. Slechts drie punten is en blijft het verschil in het voordeel van Amigio na 16 van de 18 speelronden. Won de een al eens met 9-0 of 8-1, dan deed de ander dat vaak ook. Maar zaterdag 7 april verzuimden beide ploegen om gebruik te maken van een minder klinkende uitslag van de concurrent: Westend won met 5-4 van hekkensluiter Snooker Utrecht, maar Amigio noteerde exact dezelfde cijfers bij winst op nummer zeven Final Touch Amsterdam.

 

 

Rene van Rijsbergen uit Breda haalde voor Amigio in Amsterdam drie punten binnen tegen het Final Touch-trio Kevin Oei, Shahzeb Kamal en Frans Veling, al had hij tegen die laatste de volle vijf frames nodig (3-2). Ameer Baksh en Amar Chedoe wonnen namens de bezoekers echter alleen van Oei, waardoor de winst op 5-4 uitkwam voor de koploper. Final Touch, dat het seizoen matig begon, staat inmiddels veilig zevenden.

Westend Zaandam stuitte uit bij Snooker Utrecht of een sterke Jasha Kiers, die zowel Jimmy Cai (3-2) als voormalig NK-winnaar Richard van Leeuwen (3-0 zelfs) over de knie legde. Kiers verloor wel van Jack Bruins. Diezelfde Bruins ging op zijn beurt dan weer onderuit tegen Mark Koppert en Michel de Sain, zodat Snooker Utrecht aan vier punten kwam. Met het ene punt van Bruins, twee van Van Leeuwen en twee van Cai, won Westend dus met 5-4 en bleef het gat met Amigio even groot. Debutant Snooker Utrecht blijft laatste in de stand, met nog twee speelronden te gaan.

Sportcentrum Utrecht staat, weliswaar op grote afstand van de twee titelkandidaten, nu redelijk stevig derde, na een 7-2 uitoverwinning bij HOB Nijmegen. En dan speelden de Utrechters nog zonder kopman en breaksmachine Roy Stolk. Jerom Meeus bleef ongeslagen tegen het HOB-trio David O'Halloran, Freek Bettonviel en Peter Phoelich, al was het tegen die laatste twee met 3-2. Martin Brinks flikte hetzelfde kunstje: drie keer winst, maar met een vijf-framer tegen Phoelich en Bettonviel. De Nijmeegse punten werden gepakt door Bettonviel en O'Halloran, die beiden wonnen van Rene Dikstra, respectievelijk met 3-1 en 3-0. HOB Nijmegen staat achtste, met een marge van 7 punten op degradatieplaats negen waar Vlaardingen staat.

Snookerij Leiden staat keurig vierde na de 7-2 winst op Vlaardingen, dat het weer lastig krijgt om zich te handhaven in de eredivisie. Wim Monfils scoorde voor de Leidenaar drie op drie tegen Bram Hofland, Rene Tinge en Brian Beekers. Xander van Rossem won twee keer, maar verloor van Bram Hofland met 2-3. Remco Bonnet haalde ook twee matchpunten binnen, maar boog voor Beekers (1-3).

In de middenmoot won titelverdediger InterConnect De Dieze nog eens, met 5-4 thuis in Den Bosch tegen Enshore CA Groningen. Joris Maas was weer van de partij bij De Dieze en bleek traditiegetrouw goed voor drie zeges, op Ronald Rennen, Rob Zwerver en Dennis van der Zee. Nick Tielemans won van Rennen, Remko Boselie versloeg Ruiter. Rennen en Ruiter pakten allebei een Gronings punt, Van der Zee veroverde er twee. De noorderlingen blijven vijfde in de stand, net voor De Dieze.

Amigio telt nu 111 punten uit 16 speelronden, Westend volgt met 108 punten. Amigio won overigens 14 wedstrijden en verloor er 2, Westend zegevierde bij alle 16 optredens tot nu toe. Op 21 april ontvangt Westend thuis InterConnect De Dieze. Amigio gaat dan op bezoek bij Enshore CA Groningen. Op de slotdag, 2 juni pas, staat de kraker Amigio-Westend op het affiche.

 

 

16e speelronde KNBB eredivisie snooker, zaterdag 7 april 2018

Final Touch Amsterdam - Amigio Maassluis 4-5

Snooker Utrecht - Westend Zaandam 4-5

HOB Nijmegen - Sportcentrum Utrecht 2-7

Snookerij Leiden - Vlaardingen 7-2

InterConnect De Dieze Den Bosch - Enshore CA Groningen 5-4

 

Stand

1. Amigio Maassluis 16-111

2. Westend Zaandam 16-108

3. Sportcentrum Utrecht 16-73

4. Snookerij Leiden 16-70

5. Enshore CA Groningen 16-68

6. InterConnect De Dieze Den Bosch 16-65

7. Final Touch Amsterdam 16-65

8. HOB Nijmegen 16-59

9. Vlaardingen 16-52

10. Snooker Utrecht 16-49

 

Tekst: Peter de Brie
UItgelichte foto ©Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online