Amigio en Sportcentrum Utrecht knallen met 9-0

109-breaks van Roy Stolk (SPC Utrecht) en Joris Maas (De Dieze)

20 januari 2020

Zowel koploper Amigio Maassluis als de nieuwe nummer twee Sportcentrum Utrecht haalden in de tiende speelronde van de KNBB Eredivisie Snooker 2019/2020 op zaterdag 18 januari vernietigend uit met 9-0. Titelverdediger Westend Zaandam verloor op bezoek bij Final Touch Amsterdam met 7-2. Roy Stolk maakte namens SPC Utrecht breaks van 83, 97 en 109, ook Nederlands kampioen Joris Maas van InterConnect De Dieze Den Bosch liet een 109 noteren.

 

 

Amigio won thuis in SC De Loods te Maassluis met 9-0 van HOB Nijmegen. René van Rijsbergen, Ameer Baksh en Amar Chedoe lieten dus geen enkel punt liggen tegen de Gelderse gasten Freek Bettonviel, Peter Phoelich en David O'Halloran. Van Rijsbergen had nog wel wat te stellen met Bettonviel (3-2), Chedoe liet één frame liggen tegen Phoelich en O'Halloran. Alle andere partijen gingen met 3-0 naar Amigio, dat nu nog wat steviger aan de leiding staat.

 

 

Sportcentrum Utrecht rukte dankzij een 9-0 thuiszege op Snookerij Leiden op naar de tweede plaats, op 14 punten achterstand van Amigio. Roy Stolk won afgetekend van Martijn Verzaal, Xander van Rossem en Wim Monfils en liet gaandeweg series van 109, 97 en 83 optekenen. Ook Alex Lely haalde het vlotjes van de drie Leidse vertegenwoordigers. Feylin Janssen had het lastiger, maar zowel tegen Verzaal als Van Rossem trok hij toch een 'vijfsetter' over de streep, twee keer 3-2.

Westend Zaandam ziet de prolongatie van de vorig seizoen zo knap bevochten titel uit beeld verdwijnen. De ploeg verloor het Noord-Hollandse onderonsje bij Final Touch Amsterdam met 7-2, waardoor het gat met Amigio groeit tot 22 punten. Joeri Reisig bleef namens de Amsterdammers zonder nederlaag tegen Eddy De Boer, Michael Chung en Marc Nieuweboer. De Boer zorgde voor de enige twee Zaandamse punten met 3-1 winst op Mischa Francesco en een 3-2 zege over Shahzeb Kamal. Chung dwong Francesco en Kamal wel tot een beslissende vijfde frame, maar verloor die in beide gevallen. Westend staat vierde, Final Touch zevende.

Vlaardingen bezet de derde plaats na een 4-5 thuisnederlaag tegen hekkensluiter Snooker Utrecht. Jerom Meeus won namens Vlaardingen van Michel de Sain en Mike van Voorst, maar verloor met 2-3 van Eddie Bongers. Raymond Bresser won zowel van Bongers als De Sain, maar verloor van Van Voorst. René Tinge bleef puntloos bij de thuisploeg. Bongers en Van Voorst legden met elk twee overwinningen de basis voor de derde eindzege van Snooker Utrecht, De Sain haalde het vijfde punt binnen.

InterConnect De Dieze haalde het thuis in Den Bosch met 5-4 van Mediacaster Cue Action Groningen, waarbij NK-winnaar Joris Maas zijn status waarmaakte met drie keer winst op Ronald Rennen, Dennis van der Zee en Johan Koops. Bovendien maakte Maas daarbij een 109-break. Nick Tielemans en Ivo Kraus wisten beiden te winnen van Rennen, wat genoeg was voor een Bossche triomf. Aangezien Van der Zee en Koops wel allebei wonnen van Tielemans en Kraus, bleeft de schade beperkt voor de Groningers, die nu vijfde staan.

Onderin blijft Snooker Utrecht laatste, maar dankzij de winst in deze ronde houdt de gepromoveerde ploeg uit Vleuten de andere degradatiekandidaten nog wel enigszins in het vizier. HOB Nijmegen staat nu negende, dus onder de rode streep, met 37 punten. InterConnect De Dieze staat er net boven met 38, Final Touch heeft er nu 39. De strijd om lijfsbehoud is dus nog helemaal open. 

 

10e speelronde KNBB Eredivisie snooker 2019/2020, zaterdag 18 januari 2020

InterConnect De Dieze Den Bosch - Mediacaster Cue Action Groningen 5-4

Sportcentrum Utrecht - Snookerij Leiden 9-0

Final Touch Amsterdam - Westend Zaandam 7-2

Amigio Maassluis - HOB Nijmegen 9-0

Vlaardingen - Snooker Utrecht 4-5

 

Stand:

1. Amigio Maassluis 10-68

2. Sportcentrum Utrecht 10-54

3. Vlaardingen 10-50

4. Westend Zaandam 10-46

5. Mediacaster Cue Action Groningen 10-44

6. Snookerij Leiden 10-44

7. Final Touch Amsterdam 10-39

8. InterConnect De Dieze Den Bosch 10-38

9. HOB Nijmegen 10-37

10. Snooker Utrecht 10-30

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto Roy Stolk ©Jan Rosmulder
Archieffoto Joris Maas ©Corné Kuijpers

Eredivisie/Topklasse Serie (hoogste) Snooker
Volg ons online