Amigio eerste leider in KNBB Eredivisie Snooker

Verslag eerste speelronde, door Peter de Brie

24 september 2017

Meervoudig Nederlands kampioen Rene van Rijsbergen heeft zich met zijn team Amigio na de eerste speelronde van zaterdag 23 september aan de leiding genesteld van de KNBB Eredivisie Snooker 2017/2018. De Bredanaar won met Amigio, thuis in De Loods te Maassluis, met 7-2 van Sportcentrum Utrecht. Alle overige duels eindigden in 5-4.

Van Rijsbergen, die het seizoen vorige week al sterk opende met winst in het Haags Open, won zijn drie partijen tegen Roy Stolk, Rene Dikstra en Jerom Meeus. Zijn ploeggenoten Arya Sohrabi en Tonnie Kok verloren beiden van Stolk, maar wonnen hun overige partijen. Amigio, twee jaar geleden landskampioen geworden op de slotdag en vorig seizoen tweede achter InterConnect De Dieze is dankzij die 7-2 zege op SC Utrecht de eerste leider van het nieuwe eredivisieseizoen.

Titelverdediger InterConnect De Dieze won thuis in Den Bosch met Remko Boselie, Bjorn Kock en Juriaan van den Nieuwenhuizen in de gelederen met 5-4 van Vlaardingen, dat aantrad met Marinus Teerling, Rene Tinge en Marco de Graaff.

Nieuwkomer Snooker Utrecht haalde het thuis met 5-4 van Snookerij Leiden. Namens de thuisploeg won Django den Hartog van Wim Monfils en Martijn Verzaal. Jasha Kiers klopte zowel Monfils als Xander van Rossem. Mark Koppert pakte het vijfde Utrechtse punt tegen Verzaal. De Leidse oogst kwam dus vooral van Van Rossem (2), Monfils en Verzaal wonnen ieder een partij.

HOB Nijmegen versloeg thuis, ook met 5-4, het Amsterdamse Final Touch. Freek Bettonviel versloeg Vidit Aggarwal en Arnoud de la Mar, maar verloor van Frans Veling. De Zeeuw Frans Diepstraten, al vele jaren in Nijmeegse dienst, won eveneens van Aggarwal. Nieuw bij HOB was een andere Zeeuw, de ook aan de pooltafel zeer bedreven Atong Wu. Die klopte De la Mar en Veling. Deze laatste won behalve van Bettonviel ook van Diepstraten en nam zo de helft van de Amsterdamse score voor zijn rekening.

Debutant Enshore Cue Action Groningen weerde zich thuis fel tegen Westend Zaandam, dat vorig seizoen sterk presteerde in de eredivisie en zowel de beker als de Supercup won. De Groningers moesten slechts met 4-5 buigen voor het hoge bezoek. Dennis van der Zee won van Jimmy Cai en Jack Bruins. Ook Rik van Winsum en Ronald Rennen versloegen Bruins. Dankzij drie zeges van Sebastiaan Kan en twee van Cai ging de winst toch mee naar Noord-Holland.

 

1e speelronde KNBB Eredivisie Snooker 2017/2018, zaterdag 23 september 2017 

Amigio Maassluis - Sportcentrum Utrecht 7-2

Enshore CA Groningen - Westend Zaandam 4-5

HOB Nijmegen - Final Touch Amsterdam 5-4

Snooker Utrecht - Snookerij Leiden 5-4

InterConnect De Dieze Den Bosch - Vlaardingen 5-4.

 

Stand:

  1. Amigio 1-7
  2. Westend 1-5
  3. HOB Nijmegen 1-5
  4. Snooker Utrecht 1-5
  5. InterConnect De Dieze 1-5
  6. Enshore 1-4
  7. Final Touch 1-4
  8. Snookerij 1-4
  9. Vlaardingen 1-4
  10. Sportcentrum Utrecht 1-2

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto vrij via Dreamstime

Competitie Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online