Final Touch Amsterdam eerste leider JJBL Eredivisie Snooker

Het Amsterdamse team Final Touch is de eerste leider in de JJBL Eredivisie Snooker 2021/2022 van de KNBB. De ploeg won zaterdag 6 november thuis met 8-1 van Hogewoerd uit Leiden.

Een verslag van ronde 1 (inclusief naschrift 10 november over herstarten competitie)

10 november 2021

De hoogste Nederlandse snookercompetitie heeft zo'n 1,5 stilgelegen sinds het seizoen 2019/2020 vanwege de corona-regels in maart 2020 werd afgebroken en nooit is voltooid. Het nieuwe seizoen is begonnen met dezelfde teams, behalve HOB Nijmegen dat zich heeft teruggetrokken.

 

In feite is Westend Zaandam dus nog altijd titelverdediger, aangezien die formatie het seizoen 2018/2019 als kampioen afsloot. De Noord-Hollanders gingen in de eerste ronde van start met een 4-5 thuisnederlaag tegen Mediacaster Cue Action Groningen. Sebastiaan Kan won zijn drie partijen tegen Dennis van der Zee, Johan Koops en Peter Rath, Jack Bruins pakte het vierde punt voor Westend via winst op Rath. Aangezien Van der Zee en Koops wel van Bruins wonnen en alle drie de noorderlingen Marc Nieuweboer versloegen, ging de winst mee naar Groningen.

 

Amigio uit Maassluis, het team dat in het afgebroken seizoen op het kampioenschap leek af te stevenen, opende de nieuwe titeljacht met een 6-3 zege op bezoek bij InterConnect De Dieze in Den Bosch. Joris Maas, NK-winnaar in 2019, pakte als kopman van de Brabantse formatie overtuigend de enige drie punten voor de thuisploeg. Zijn teamgenoten Nick Tielemans en Chris Scheele werden beiden verslagen door het bezoekende trio Ameer Baksh, Amar Chedoe en Arya Sohrabi. Bredenaar René van Rijsbergen, die vorige maand zijn vijfde NK-titel boekte, ontbrak dit keer bij Amigio.

 

Final Touch, in het verleden meermaals landskampioen, vloog uit de startblokken met een 8-1 thuiszege op Hogewoerd Leiden. Kevin Oei en Steven McGuinness scoorden drie op drie tegen Xander van Rossem, Martijn Verzaal en Remco Bonnet. Xander van Rossem redde de Leidse eer met 3-0 winst op Joeri Reisig, die echter wel van Verzaal en Bonnet had gewonnen. Hogewoerd is de nieuwe thuisbasis van het voormalige Snookerij Leiden, dat eerder dit jaar de deuren sloot.

 

Snooker Utrecht verloor thuis met 4-5 van Vlaardingen. Michel de Sain, Mark Koppert en Corné Kuijpers wonnen weliswaar stuk voor stuk van bezoeker René Tinge, maar moesten ook alle drie het hoofd buigen voor Marco de Graaff. Koppert noteerde het vierde Utrechtse punt tegen Hofland, maar die versloeg wel De Sain en Kuijpers.

 

Sportcentrum Utrecht was vrij in de eerste van de achttien speelronden van de negen teams tellende competitie.
 

 

 

1e speelronde JJBL Eredivisie Snooker 2021/2022, zaterdag 6 november 2021

Final Touch Amsterdam - Hogewoerd Leiden 8-1

InterConnect De Dieze Den Bosch - Amigio Maassluis 3-6

Westend Zaandam - Mediacaster Cue Action Groningen 4-5

Snooker Utrecht - Vlaardingen 4-5

 

Stand JJBL Eredivisie Snooker

1. Final Touch Amsterdam 1-8

2. Amigio Maassluis 1-6

3. Mediacaster Cue Action Groningen 1-5

4. Vlaardingen 1-5

5. Westend Zaandam 1-4

6. Snooker Utrecht 1-4

7. InterConnect De Dieze Den Bosch 1-3

8. Hogewoerd Leiden 1-1

9. Sportcentrum Utrecht 0-0

 

2e speelronde JJBL Eredivisie Snooker 2021/2022, zaterdag 13 november 2021

Sportcentrum Utrecht - Westend Zaandam

Mediacaster Cue Action Groningen - Final Touch Amsterdam

Hogewoerd Leiden - Snooker Utrecht

Vlaardingen - InterConnect De Dieze Den Bosch

 

NASCHRIFT 10 NOVEMBER:

De JJBL Eredivisie is na de Sectieraad Snooker van 9 november stilgelegd door wijzigingen in de kalender en de naderende coronamaatregelen. Omdat er in de sectieraad besloten is de eredivisie terug te brengen naar 10 teams en er 1 ronde is gespeeld, zal de competitie opnieuw gestart worden wanneer het weer mag. De eredivisieteams waren voor de eerste ronde al op de hoogte dat dit een scenario kon zijn.

 

Zie ook:
https://www.knbb.nl/nieuws/besluit-sectie-snooker-vervolg-teamcompetitie

 

 

Tekst: Peter de Brie
Archieffoto's: Corné Kuijpers

 

Eredivisie/Topklasse Snooker
Volg ons online