Eerste titels in NK Snooker Junioren, Kadetten & 6-Reds

Gebroeders Oei briljantjes voor Nederlandse snookertoekomst

27 maart 2017

Het NK Snooker 2017, dat in verschillende disciplines over enkele weken is uitgespreid, is afgelopen weekend van start gegaan in Maassluis.

De finale bij de dames zal gaan tussen de bekende namen Micha Beuriot en Manon Melief. Regerend kampioen Beuriot versloeg in de halve finale Debbie Anthonissen (3-1), die zich na een dag lang knokken had weten te plaatsen voor de knock-out fase. Manon Melief versloeg Maryl de Lignie met 3-0, dankzij een groot aantal fatsoenlijke breaks. De finale zal wegens het late tijdstip op een nader te bepalen dag gespeeld worden.

 

 

Intussen afgerond zijn de toernooien bij de kadetten en de junioren. In beide gevallen was het een telg van de Oei-dynastie die de titel binnenhaalde: Kevin Oei bij de junioren, Kendrew Oei bij de kadetten. Zij wonnen hun finales tegen twee andere grote talenten die het Nederlandse snooker rijk is, resp. Mike Ebbe (junioren) en Hugo van Houten (kadetten).

De 6-Reds werd gewonnen door Sebastiaan Kan. Hij versloeg in de finale de sterke Roy Stolk.

 

Alle informatie NK Snooker 2017

Facebook pagina KNBB Snooker

Verslag Snookerblog

Verslag Snookerblog junioren en kadetten

Uitslagen overzicht

 

 

 

Verslag NK Snooker 2017 Dames:

Halve finales (best of 5):    

Manon Melief -  Maryl de Lignie  3-0

Een zestal kleine breaks (rond de 20) waren voor Manon genoeg om de tegenstand te breken.

Micha Beuriot – Debbie Anthonissen  3-1

De eerste twee frames waren sterk bevochten door beide, maar daarna bleek de energie van Mischa toch de doorslag te geven. Dolgelukkig met een derde plaats, maar doodmoe van de strijd, kon Debbie het niet meer bolwerken. Het laatste frame was ruim voor de kleuren reeds beslist.

Gezien het tijdstip is besloten de finale van de Dames op een later tijdstip te spelen.

 

Verslag NK Snooker 2017 Junioren:

Halve finales (best of 5):

Jasha Kiers – Mike Ebbe  1-3

Gedurende de kwalificatiepoule en in deze wedstrijd liet Mike Ebbe zien een goeie progressie te hebben gemaakt met hoogtepunt de deelname aan het EK op Cyprus. Hij gaf Jasha niet de kans zijn strijdlustige spelletje te spelen. Elke kans leverde een aardige break, afgesloten met een goede safety.

Kevin Oei – Man Hee Tang 3-0

Als geplaatste speler liet Kevin geen spaan heel van Man Hee. En de spaarzame kansen die Man Hee kreeg werden niet benut.

 

Finale (best of 7):

Kevin Oei - Mike Ebbe 4-0

De eerste twee frames gingen overtuigend naar Kevin. Het derde frame werd pas op zwart beslist. In het laatste frame bleek dat Mike in de eerste wedstrijden al zijn kruit verschoten had.

 

Verslag NK Snooker 2017 Kadetten:

Halve finale (best of 5):

Kendrew Oei – Tijn Driessen  3-0

Hugo van Houten – Kevin Karbet 3-0

Beide favorieten in dit kleine veld waren ongenaakbaar.

 

Finale (best of 5):

Kendrew Oei – Hugo van Houten 3-2

De eerste twee frames werden door Kendrew overtuigend binnen gesleept op de kleuren. De comeback van Hugo kreeg gestalte door een goeie steal in het derde frame. Toen hij ook het vierde frame (op zwart) pakte, moest het laatste frame de beslissing brengen. Ook hier begon Hugo sterk en bouwde een kleine voorsprong op. Maar al snel kwam Kendrew langszij. En toen hij een 25 maakte tot de roze bal, was het pleit beslecht.

 

 

Verslag NK Snooker 2017 6 Reds:

Halve finales (best of 5):

Roy Stolk - Ameer Baksh 3-1

Sebastiaan Kan - Martin Brinks 3-0

 

Finale (best of 5):

Roy Stolk – Sebastiaan Kan 2-3

Het begin van de finale was voor Kan met een 20-break, maar Stolk pakte het eerste frame met een fraaie steal (1 snooker nodig) en een 18 clearance.

Kan pakt na een 20en een 24 break frame 2 & 3. Daarmee stond hij op de rand van kampioen worden, maar Stolk had andere plannen. Frame 4 ging weer na Stolk na een prachtige 37, waarbij hij de laatste zwarte miste.

Het laatste frame bracht de spanning die je kan verwachten in een laatste frame. Stolk speelde een safety, Kan miste de rode op de heenweg maar op de terugweg spleet het pack en gaf Stolk een wereldkans. Roy miste echter de sitting duck rode. Kan was er als de kippen bij om daar gebruik van te maken en met een slimme 23 trok hij het frame en de titel naar zich toe.

 

Tekst: Rolf Slotboom/Paul Swanenburg

Tekst verslagen: Paul Swanenburg

Foto’s ©Annet van Riel/KNBB Snooker, foto Sebastiaan Kan ©Corné Kuijpers, archieffoto Manon Melief & Micha Beuriot ©Rolf Slotboom/KNBB

NK Snooker
Volg ons online